Μήνυμα Διευθύντριας για τη Σχολική Χρονιά 2023-2024

 

 

 

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, καθηγητές και καθηγήτριες του Γυμνασίου Αρχαγγέλου Λακατάμειας και  αγαπητοί γονείς των μαθητών του Σχολείου μας, καλώς ορίσατε στην Ιστοσελίδα μας και καλή σχολική χρονιά.

Κάθε σχολική χρονιά είναι ταυτόχρονα μια συνέχεια, μια επανάληψη, αλλά και ένα καινούριο ξεκίνημα που συνεπάγεται νέες αποφάσεις νέους στόχους περισσότερη δραστηριότητα και δημιουργία.  Καλούμαστε σε μια εποχή με ποικίλα προβλήματα και προκλήσεις, να εφαρμόσουμε και να επιτύχουμε το έργο της αγωγής και της μόρφωσης των νέων.  Έργο δύσκολο και συνάμα προκλητικό.  Είναι σε όλους μας γνωστό πως  η προσπάθεια να καλλιεργήσουμε γνώση αλλά και ανθρωπιά δεν είναι εύκολη.  Όμως η χαρά και η ικανοποίηση που νιώθουμε όταν τα καταφέρουμε, κάνει ξεχωριστό το έργο όλων μας.

Η φετινή χρονιά είναι διαφορετική,  διότι καταργείται η ενιαία γραπτή αξιολόγηση στο τέλος κάθε Τετραμήνου και καθιερώνεται η τελική γραπτή εξέταση κατά την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου.

Όσον αφορά τις βαθμολογίες, ο βαθμός του έτους θα είναι ο μέσος όρος των βαθμών των δύο τετραμήνων για τα μη εξεταζόμενα μαθήματα, ενώ για τα  μαθήματα που εξετάζονται γραπτώς μετά τη λήξη των μαθημάτων, ο βαθμός του έτους θα είναι το άθροισμα των βαθμών των δύο Τετραμήνων, σε ποσοστό 35% για κάθε Τετράμηνο και του βαθμού της γραπτής εξέτασης σε ποσοστό 30%.

Άλλη καινοτομία της Σχολικής Χρονιάς 2023-2024 είναι ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων  στην Α΄ Τάξη μειώνεται από τέσσερα σε δύο μαθήματα, τα Νέα Ελληνικά και Μαθηματικά.

Με τις σκέψεις αυτές σας καλωσορίζω για άλλη μια φορά στην ιστοσελίδα του Γυμνασίου Αρχαγγέλου κι  εύχομαι η σχολική χρονιά 2023 – 2024 με την βοήθεια του θεού και τις πρεσβείες του Αρχαγγέλου Μιχαήλ να είναι δημιουργική, αποτελεσματική και επιτυχημένη.

Σας ευχαριστώ

Παπαστυλιανού  Χρυσταλλένη
(Διευθύντρια)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΛογότυπο Γυμνασίου Αρχαγγέλου Λακατάμειας

Διεύθυνση:

Οδυσσέα Ελύτη 22, 2332 Λακατάμεια Λευκωσία

Τηλέφωνο:

+357 22371780

Φαξ:

+357 22371781

Ιστοχώρος:

http://gym-archangelos-lef.schools.ac.cy

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:

gym-archangelos-lef@schools.ac.cy

Υπεύθυνος Ιστοχώρου:

Νάθαν Μαρκίδης

Καθηγητής Πληροφορικής