Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (Υ.Σ.Ε.Α.)

Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (Υ.Σ.Ε.Α.)Σε κάθε Γυμνάσιο σήμερα, η Υ.Σ.Ε.Α. διαθέτει Γραφείο όπου ο/η Σύμβουλος δέχεται μαθητές, γονείς και άτομα από εμπλεκόμενες Υπηρεσίες για προσωπική, εκπαιδευτική ή/και επαγγελματική Συμβουλευτική. Σύμφωνα με τα παρόντα δεδομένα λειτουργίας της Υ.Σ.Ε.Α., οι Καθηγητές Σ.Ε.Α. υπηρετούν σε ένα ή περισσότερα σχολεία.

Ο Σύμβουλος στο Γυμνάσιο προσφέρει σημαντική βοήθεια στους μαθητές για την αντιμετώπιση των προσωπικών, οικογενειακών και εκπαιδευτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Με βασική αρχή την ιδιαιτερότητα του κάθε ατόμου, τις δυνατότητες και την ελευθερία της βούλησής του, η Υ.Σ.Ε.Α. προσπαθεί να βοηθήσει τους μαθητές:

  • Να γνωρίσουν εξελικτικά και να αποδεχτούν τον εαυτό τους με απώτερο στόχο να διαμορφώσουν υγιείς στάσεις ζωής.

  • Να προσαρμοστούν στο σχολικό περιβάλλον με στόχο την εκπαιδευτική και κοινωνική τους πρόοδο και εξέλιξη.

  • Να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν τη λήψη ορθολογιστικών αποφάσεων, είτε αυτές αφορούν εκπαιδευτικά/επαγγελματικά είτε προσωπικά θέματα.

Η Σύμβουλος του Σχολείου μας είναι η κα. Γεωργίου Μαρίνα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς μαζί της ή να κλείσετε ραντεβού καλώντας το 22371780.

Για να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (Υ.Σ.Ε.Α.) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ακολουθείστε αυτό τον σύνδεσμο.

 

 

Πηγή: Ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (Υ.Σ.Ε.Α.) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΛογότυπο Γυμνασίου Αρχαγγέλου Λακατάμειας

Διεύθυνση:

Οδυσσέα Ελύτη 22, 2332 Λακατάμεια Λευκωσία

Τηλέφωνο:

+357 22371780

Φαξ:

+357 22371781

Ιστοχώρος:

http://gym-archangelos-lef.schools.ac.cy

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:

gym-archangelos-lef@schools.ac.cy

Υπεύθυνος Ιστοχώρου:

Νάθαν Μαρκίδης

Καθηγητής Πληροφορικής